Pageviews

June 16, 2010

" Ratu Rock Ella @ Istana Budaya"

SaLaM.....

ermmm.......tak pandai nak wat blog sebenarnyer.....tapi i mmg peminat setia ELLA....i membesar dengan lagu2 ELLA.....klu nak tau ELLA adalah artis pertama yg i beli kaset nyer bersama-sama dgn kaset zainal abidin (Hijau)......1st kaset ELLA yg i beli masa i form 4 or form 5.....terlupa lak tahun biler......kaset ELLA USA....& x ingat mana i dapat duit beli kaset tu......b4 dat i juz record lagu2 ELLA kat radio jer dalam Rancangan Pilihan
Bersama kat radio muzik....al-maklumlah zaman skolah xder duit nak beli kaset......hehehe

1st konsert ELLA yg i p.... kat tapak EXPO shah alam....wow!!!!! masa tu ELLA wat gimik dgn turun ke tapak expo guna HELI....... teruja sesangat!!!.......masa tu p dengan maksu i, dia yg blanje..seronok sgt.....& klu x salah masa tu i form 4 or form 5 gak....

sekarang bila dah keja & ada duit sendiri....i dapat beli sendiri...tapi bukan kaset lagi..skrg CD....dan yg terakhir i p tgk konsert ELLA kat Planet Hollywood ...

teringin sgt nak jumper ELLA in person....bila ELLA promote contest nie....agak frust coz x pandai nak wat blog.....huhh bcoz of kelembapan i nak wat blog ni.....nk dekat 3 jam gak i wat nie....hehehe malu plak....tapi kerana ELLA i cuba jgak....& really...really hope dat i ll b da ONE of yg terpilih.....InsyaAllah...




6 comments:

bayieng said...

hahaha sama je sejarah kite yg tang rec lagu kat Pilihan Bersama tu. ekekekeke.

rasanya kite sama baya je. tp sy minat ella dr skolah rendah and start beli kaset dia ms darjah 5 back in 1989. beli pon kaset cetak rompak kt pasar malam. tp wpon kaset cetak rompak je...sy dh jadi peminat ella berpuluh2 tahun. penangan ella pada saya :)

-Leeya @ ADMIN ;p

alynn said...

yup mayb kita sebaya.....huhuhuhu i mmg peminat ELLA dari kecik gak masa zaman skolah rendah lg....zaman rock kapak.....since ELLA with da boyz (around 1985 or 1986 if not mistaken)....x terbeli kaset2nyer...dgr radio jelaa masa tu...

shiela said...

hehe..i vote..

alynn said...

tq shiela...hehehe

white_child said...

kaset ELLA USA tu.kita beli sama2..adakah ko ingat..hehehe

alynn said...

siapakah gerangan white child ni.....ami or nita.....yg aku ingat NITA pinjam kaset tuuu....hehehhe till now x pulangkan heheheheh.......jgn mare nita....aku dah halalkan...